Gulasz drobiowy

4.5 (152 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Gulasz ma bardzo przyjemny i wyrazisty smak,jest delikatny co zawdzięcza smakowi mięsa drobiowego.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa drobiowego (ja obieram mięso z udek i korpusu)
    gotowa przyprawa do gulaszu
    1 cebula
    suszona papryka w kawałkach
    oliwa
    mąka do zagęszczenia
    do posypania pietruszka zielona
    300 g ryżu białego
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Z części kurczaka,obieramy mięso,może być ze skórką.Kroimy na mniejsze kawałki.
    2.Cebulę kroimy w kosteczkę,podsmażamy na rozgrzanej oliwie,wsypujemy mięso,smażymy do lekkiego zbrązowienia.Dodajemy przyprawę do gulaszu i 3 łyżki papryki suszonej.Dolewamy trochę wody,smażymy chwilę,aby papryka wydała swój aromat i żeby mięso było miękkie.Posypujemy dwoma łyżeczkami mąki,aby trochę zagęścić sos,mieszamy.
    3.Ryż gotujemy wg.przepisu na opakowaniu,przelewamy zimną wodą,Gulasz podajemy z ryżem,posypujemy pokrojoną pietruszką.

Porady

Gulasz można podawać z duszonymi ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować