0,5 kg mięsa drobiowego (ja obieram mięso z udek i korpusu)
gotowa przyprawa do gulaszu
1 cebula
suszona papryka w kawałkach
oliwa
mąka do zagęszczenia
do posypania pietruszka zielona
300 g ryżu białego
Sposób przygotowania przepisu:
Gulasz drobiowy
1.
1.Z części kurczaka,obieramy mięso,może być ze skórką.Kroimy na mniejsze kawałki.
2.Cebulę kroimy w kosteczkę,podsmażamy na rozgrzanej oliwie,wsypujemy mięso,smażymy do lekkiego zbrązowienia.Dodajemy przyprawę do gulaszu i 3 łyżki papryki suszonej.Dolewamy trochę wody,smażymy chwilę,aby papryka wydała swój aromat i żeby mięso było miękkie.Posypujemy dwoma łyżeczkami mąki,aby trochę zagęścić sos,mieszamy.
3.Ryż gotujemy wg.przepisu na opakowaniu,przelewamy zimną wodą,Gulasz podajemy z ryżem,posypujemy pokrojoną pietruszką.
Porady
Gulasz można podawać z duszonymi ziemniakami.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze