Grzybowa ala flaczki

1 (1 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Tę zupę gotuję bardzo częstoJest smaczna i bardzo pożywna.Członkowie mojej rodziny ją uwielbiają.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - porcja włoszczyzny: 1 opakowanie
    - boczniaki: 50 dekagramów
    - cebula: 2 sztuki
    - margaryna: 15 gramów
    - maggi do smaku: 2 łyżki
    - mąka: 1 łyżka
    - majranek: 1 szczypta
    - mielony imbir: 1 szczypta
    - liść laurowy: 1 sztuka
    - pieprz: 1 szczypta
    - ziele angielskie: 2 sztuki
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Grzybowa ala flaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pora myjemy. Cebulę obieramy i kroimy na pół. Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i myjemy. kroimy w paski lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa zalewamy wodą, dodajemy margarynę i przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu.
    2. Boczniaki oczyszczamy i kroimy w paski. dodajemy do wywaru i gotujemy ok. 20 minut. Mąkę rozprowadzamy w kilku łyżkach wody i dodajemy do zupy. Ciągle mieszając, gotujemy tak długo, aż zgęstnieje. Zupę podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować