ALA "FLACZKI" Z ŻOŁĄDKÓW

4.5 (143 ocen)

  • 2 godz. 30 min

tańsze niż orginalne flaczki ale tam samo pyszne :)

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 0,5 kilo żołądków
    2 litry wody
    3 marchewki
    3 liście laurowe
    5 ziaren angielskich
    majeranek
    pieprz ziarnisty
    2 kostki rosołowe
    1 przyprawa do FLAKÓW
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Ala "flaczki" z żołądków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wode zagotować dodać umyte i pokrojone żołądki.Pogotować 40 minut doprawić przyprawami i dodać pokrojoną w kostkę marchewkę.Na koniec wsypać przyprawe do flaków i gotować do miękkości żołądków.

Porady

JĘŚLI NIE LUBIMY OSTRYCH DAŃ TO PROPONUJE WSYPAĆ PÓŁ TOREBKI PRZYPRAWY DO FLAKÓW

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować