Grillowany łosoś w czosnkowej marynacie

0 (0 ocen)

Polecam rozpływajacego się w ustach grillowanego łososia w lekko pikantnej marynacie czosnkowej na bazie oliwy i sosu teriyaki. Łososia duży kawałek więc wystarczy dla 4 osób.

Składniki:

  • 1 kg filetu z łososia norweskiego bez skóry
    8 łyżek oliwy
    4-5 ząbków czosnku
    4 łyżki soku z cytryny
    2 łyżeczki słodkiej papryki
    4 łyżki marynaty teriyaki
    dodatki: cukinia, pomidorki cherry, chleb, ryż
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Grill

Grillowany łosoś w czosnkowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce dokładnie wymieszać oliwę, sok z cytryny, marynatę teriyaki, słodką paprykę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Filet łososia podzielić na cztery porcje. Kawałki łososia dokładnie natrzeć marynatą i odstawić na minimum godzinkę a najlepiej na noc o lodówki. Następnie łososia przełożyć do natłuszczonego rusztu i grillować z obu stron na złocisty kolor. Gotowego łososia podawać z dowolnymi dodatkami, proponuje grillowane dodatki: cukinię, pomidorki i chleb lub grillowane pomidorki i żółty ryż ugotowany z dodatkiem kurkumy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Grillowany łosoś w lubczyku z talarkami ziemniaczanymi

To może cię zainteresować