Zupa fasolowa

  • wyświetlono: 2489 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Pożywna i rozgrzewająca zupka fasolowa z dodatkiem wędzonego boczku i majeranku.

migotka28

Składniki

2,5 l bulionu
400 g białej drobnej fasoli
300 g chudego wędzonego boczku
6-7 ziemniaków
2 marchewki
2 cebule
sól morska
3 ziarenka ziela angielskiego
3 listki laurowe
2 łyżki majeranku

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa fasolowa

  • 1. Fasolę namoczyć na noc w zimnej wodzie. Bulion zagotować. Boczek pokroić w drobną kostkę. Cebule obrać i pokroić w półplastry. Ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę. Marchewki obrać i pokroić w drobną kostkę. Gdy bulion się zagotuje dodać fasolę, boczek, cebulę i przyprawy (ze solą uważać bo boczek jest słonawy). Wszystko gotować aż groch bedzie prawie miękki wtedy dodać ziemniaki i marchewkę. Gotować aż warzywa będą miękkie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamama_mnie_nauczylafasolawędzony boczekzupamajeranek

Komentarze

Podobne przepisy

zupa fasolowa

Dodane przez: joanna1974

zupa fasolowa

zimą uwielbiam zupy treściwe i...

zupa

Dodane przez: ladygoga

Zupa fasolowa

Pyszna, treściwa i prosta zupka.

Zupa fasolowa z makaronem

Dodane przez: Goszka

Zupa fasolowa z makaronem

Taką zupę gotuje moja mama,. Zupa...

Zupa fasolowa

Dodane przez: Gregorhspeed

Zupa fasolowa

Uwielbiamy zupy polskie, tradycyjne,które...

Zupa fasolowa

Dodane przez: Kasia_S

Zupa fasolowa

bardzo gęsta, smaczna, pożywna...

Zupa fasolowa z papryką

Dodane przez: kasik1p3

Zupa fasolowa z papryką

Fasolowa w trochę innym wydaniu.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE