Grillowany kurczak z gruszkami i camembertem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Mięso z tego przepisu jest niezwykle soczyste, aromatyczne i bardzo smaczne. Idealnie komponuje się z grillowanymi gruszkami i rozpuszczonym na nich camembertem:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 1 sztuka
    - sól morska: 1 szczypta
    - rozmaryn: 1 szczypta
    - kolendra: 1 szczypta
    - zioła prowansalskie: 1 szczypta
    - oliwa: 2 łyżki
    - gruszka (duża): 1 sztuka
    - przyprawa do słodkich dań ((lub cynamon, kardamon, goździki, skórka cytrynowa, cukier)): 0.5 łyżeczki
    - sałata (liście): 4 sztuki
    - sos winegret ((3 łyżki oliwy wymieszać z 1 łyżką octu winnego, solą, białym pieprzem, cukrem)): 2 łyżki
    - camembert: 60 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowany kurczak z gruszkami i camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć, przekroić wzdłuż na pół. Mięso natrzeć oliwą, posypać solą, rozmarynem, utłuczoną w moździerzu kolendrą i ziołami prowansalskimi, wstawić na minimum 2 godziny do lodówki w celu schłodzenia.
  • 2. Sałatę umyć, dokładnie osuszyć i porwać na mniejsze kawałki.
    Gruszki umyć, cienko obrać i pokroić wzdłuż na 1-centymetrowe plastry. Oprószyć każdy plaster przyprawą do dań słodkich i grillować razem z zamarynowaną piersią kurczaka z obydwu stron.
  • Grillowany kurczak z gruszkami i camembertem 3. Na gorące grillowane plastry gruszki położyć po kawałeczku sera camembert. Grillowane mięso ułożyć na porwanej sałacie skropionej sosem winegret. Od razu podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować