Grillowane krupnioki bazyliowo-czosnkowe

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na grillu nie powinno być nudno.Gdy ktoś zapyta - co tak wspaniale pachnie, odpowiesz...krupniok..Musisz spróbować, będziesz zachwycona/-y.Mój przepis na udane grillowanie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - krupnioki: 4 sztuki
    - bazylia (świeża): 0.5 pęczka
    - czosnek: 4 ząbki
    - oliwa: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Krupnik Przystawki

Grillowane krupnioki bazyliowo-czosnkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obierz czosnek, każdy ząbek przetnij na poł.
  • 2. Krupnioki natnij w kilku miejscach. W otwory wciśnij liście bazylii,posmaruj oliwą. Owiń folią aluminiową, do każdego zawiniątka włóż czosnek.
  • krupnioki bazyliowo-czosnkowe 3. Piecz na grillu z każdej strony (8 minut). Wyjmij z folii, podawaj z chrupkim pieczywem posmarowanym ziołowym masłem (najczęściej przygotowuję bazyliowe masło z reszty bazylii).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować