Grillowane kurki

4.49 (198 ocen)

  • Łatwy

Nie ma nic lepszego jak pyszne kureczki z masłem, a z grilla to już prawie raj.

  • Łatwy

Składniki:

  • - świeże kurki: 25 sztuk
    - młode marchewki (młode i malutkie): 2 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - gałązka selera (kilka listków): 1 sztuka
    - gałązka naci pietruszki (kilka listków): 1 sztuka
    - masło: 2.5 łyżki
Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grillowane kurki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowane kurki 1. Na foli aluminiowej ułożyć po kilka świeżych i oczyszczonych kurek, plasterki marchewki oraz piórka cebuli i zielone listki selera i pietruszki, dołożyć po 1/2 łyżeczki masła po wierzchu tylko delikatnie posypać solą i pieprzem.
  • Grillowane kurki 2. Folię złożyć w "kopertę" tak, aby nic się nie wydostało w trakcie grillowania. Paczuszki ułożyć na rozgrzanym grillu, miejscem złożenia do góry i bez przewracania grillować kilka minut.
  • 3. Podawać z grzankami lub jako dodatek do grillowanego mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować