Grillowana kaszanka na ananasie z cebulą duszoną

0 (0 ocen)

  • 30 min

Królowa grilla kaszanka tym razem w towarzystwie grillowanego ananasa i dżemu cebulowego na bazie cydru. Pyszne i proste.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 ananas
    4-6 kaszanek
    4 cebule
    ½ szklanki brązowego cukru
    2/3 szklanki cydru
    2 łyżeczki musztardy francuskiej
    ½ papryczki chilli
    2-3 łyżki oliwy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Dania główne

Grillowana kaszanka na ananasie z cebulą duszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku rozgrzewamy oleju i dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki cebulę – mieszając smażymy około 20 minut aż cebula się skarmelizuje.

    Do skarmelizowanej cebuli dodajemy posiekane drobno chilli, musztardę, cukier i cydr – zagotowujemy, zmniejszamy ogień i dusimy do momentu aż cały płyn odparuje tj. około 20-30 minut. Cebulę doprawiamy solą i pieprzem.

    Tak przygotowaną możemy przechowywać w wyparzonych słoiczkach około 1 tygodnia w lodówce. Każdą kaszankę zawijamy szczelnie w folię aluminiową i kładziemy na grillu.

    Ananasa kroimy w plastry układamy obok kaszanki i grillujemy około 6-10 minut z każdej strony. Na talerz wykładamy grillowanego ananasa, na niego wykładamy grillowaną kaszankę i porcję uduszonej cebulki, serwujemy od razu, smacznego ; )
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Cebula Mięso Owoce Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować