Moja rodzina bardzo uwielbia grillowaną kaszankę żeby nie było banalnie przyrządziłam ją w cukinii z warzywami..Klasyka i jednym słowem pycha!
60 min
Składniki:
1 młoda cukinia
25 dag kaszanki
1/2 papryki czerwonej
1/2 pora
sól morska do smaku
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
szczypta czubricy zielonej
folia aluminiowa do zawinięcia
Grillowana kaszanka w cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię myjemy kroimy wzdłuż na połowę małą łyżeczką wydrążamy miąższ ze środka solimy i doprawiamy pieprzem środek cukinii.Odstawiamy
2.Kaszankę wyjmujemy z osłonki do miseczki rozgniatamy widelcem dodajemy pokrojoną paprykę i por w kosteczkę doprawiamy solą pieprzem i czubricą mieszamy.Tak przygotowaną mieszanką nadziewamy wnętrze cukinii owijamy w folię aluminiową .
3.Kładziemy na rozgrzane ruszta grilla i grillujemy do momentu aż cukinia będzie miękka ale jednocześnie jędrna.Podawać z chlebkiem czosnkowym.
Komentarze