Golonka pieczona

4.51 (181 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przysmak prawdziwego mięsożercy :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 golonka lekko wędzona lub wcześniej zapeklowana w ulubionych przyprawach
    do podlewania :
    1/2 litra dowolnego piwa jasnego
Wystaw ocenę:

4.51 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka Piwa

Golonka pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1op0tdw 1. Skórkę golonki ponakrawać w kratkę, włożyć do woreczka do pieczenia, wlać 150 ml piwa i piec ok. 1 godziny.
    Po tym czasie woreczek rozciąć (uwaga na parę żeby się nie poparzyć), polać powstałym sosem i piwem, zapiec do ładnego zrumienienia .

Porady

Do tego pasuje szklanica dobrze schłodzonego piwka i dobry nastrój :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki Piwo

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować