Gołąbki z pieczarkami i jajkami na twardo

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moje dzisiejsze gołąbki są trochę inne niż za zwyczaj ,bo z farszem z podsmażonych pieczarek i ugotowanych na twardo jajek. Gołąbki bardzo smaczne, syte i proste w przygotowaniu.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta włoska tak 8 liści ,
    pieczarki 400 g,
    jajka 5 szt,
    bułka 1 szt,
    mleko do namoczenia bułki,
    cebula 1 szt,
    tłuszcz 3 łyżki,
    sól do smaku,
    pieprz mielony do smaku,
    vegeta do smaku,

    dodatkowo;
    bulion lub rosół 1 szkl,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Gołąbki z pieczarkami i jajkami na twardo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbki z pieczarkami i jajkami 1. Kapustę włoską obieram z brzydkich liści , wycinam głąb i wkładam do wrzątku na kilka minut.
    Zdejmuję liść po liściu, z każdego liścia ścinam zgrubienia.
    Jajka gotuję na twardo, studzę w zimnej wodzie, obieram i drobno siekam.
    Pieczarki oczyszczam, myję, drobno kroję a następnie podsmażam na tłuszczu z drobno pokrojoną cebulą.
    Bułkę namaczam w mleku ,a następnie lekko odciskam.
    Dokładnie mieszam podsmażone pieczarki, jajka oraz odciśniętą bułkę, przyprawiam solą , pieprzem i Vegetą.
    Na liście kapusty nakładam porcje farszu, ciasno zwijam w rulon tworząc gołąbki.
    Gołąbki włożyć do rondla zalać bulionem lub rosołem i dusić do potrzebnej miękkości.
    Następnie podsmażyć na tłuszczu .
    Podawać jak kto lubi z ziemniakami lub polane ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować