Gołąbki z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Petarda!

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 młoda kapusta
    200 g ryżu
    500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    2 łyżki masła
    2 łyżki mąki
    700 ml mleka
    1 pęczek koperku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gołąbki z młodej kapusty 1. Liście wycinamy, lekko sparzamy.

    Ryż gotujemy al’ dente. Mieszamy z mięsem mielonym, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Na każdy liść układamy farsz, zawijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym.

    Masło rozgrzewamy, dodajemy mąkę, dokładnie łączymy.
    Wlewamy mleko, wrzucamy posiekany koperek. Mieszamy.

    Gołąbki zalewamy sosem, pieczemy 45 minut w 180°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować