Gofry z jabłuszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać do wysokiego naczynia i na sucho wymieszać z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia, dodać do suchych składników rozpuszczoną i przestudzoną margarynę, jajka oraz mleko. Najlepiej mikserem ubić gładkie ciasto, ubijać kilka minut do uzyskania pęcherzyków powietrza.Nagrzać w między czasie gofrownicę i smażyć kolejno gofry około 8 min każdy.
2.Gorące gofry odstawić na stojąco najlepiej na kratce ja swoje wstawiam między rusza od grilla w mikrofali.
3.Jabłka obrać i pokroić w kostkę na patelni rozpuścić cukier z wodą i dodać do niego pokrojone jabłka, delikatnie potrząsając patelnia smażyć kilka minut, aż jabłka zmiękną na koniec wymieszać z cynamonem, ewentualnie posypać jeszcze dodatkowo cukrem pudrem.
Komentarze