Gofry z jabłuszkami

0 (0 ocen)

Gofry lubią chyba wszyscy bo są pyszne i chrupiące, a z takimi pachnącymi jabłuszkami są cudownym deserem lub podwieczorkiem.

Składniki:

  • 1/2 kostka margaryny
    2 szklanki mąki
    4 łyżki cukru
    1 i 3/4 szklanki mleka
    1/4 łyżeczki soli
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 jajka
    4 ładne jabłka
    4 łyżki cukru do jabłek
    1 łyżka wody
    1,5 łyżeczki cynamonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Gofry z jabłuszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gofry z jabłuszkiem 1. Mąkę przesiać do wysokiego naczynia i na sucho wymieszać z cukrem, solą i proszkiem do pieczenia, dodać do suchych składników rozpuszczoną i przestudzoną margarynę, jajka oraz mleko. Najlepiej mikserem ubić gładkie ciasto, ubijać kilka minut do uzyskania pęcherzyków powietrza.Nagrzać w między czasie gofrownicę i smażyć kolejno gofry około 8 min każdy.
  • 2. Gorące gofry odstawić na stojąco najlepiej na kratce ja swoje wstawiam między rusza od grilla w mikrofali.
  • gofry z jabłuszkiem 3. Jabłka obrać i pokroić w kostkę na patelni rozpuścić cukier z wodą i dodać do niego pokrojone jabłka, delikatnie potrząsając patelnia smażyć kilka minut, aż jabłka zmiękną na koniec wymieszać z cynamonem, ewentualnie posypać jeszcze dodatkowo cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować