Gofry marchewkowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Gofry z dodatkiem startej marchewki są pyszne, aromatyczne i bardziej zdrowe od zwykłych gofrów. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia marchewka
    1 jajko
    5 łyżek mleka
    1 łyżeczka oleju
    1 łyżeczka cukru
    6 łyżek mąki
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    olej do posmarowania gofrownicy
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Gofry

Gofry marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obieramy i myjemy, ścieramy na tarce o bardzo małych oczkach do miski. Dodajemy jajko i wlewamy mleko oraz olej, mieszamy. Wsypujemy cukier i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy.
    Gofrownice rozgrzewamy i smarujemy olejem, nakładamy porcje ciasta. Smażymy na złoty kolor. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować