Gofry marchewkowe

3.8 (5 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Gofry z dodatkiem startej marchewki są pyszne i bardziej zdrowe od zwykłych gofrów. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia marchewka
    1 jajko
    5 łyżek mleka
    1 łyżeczka oleju
    1 łyżeczka cukru
    6 łyżek mąki
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    olej do posmarowania gofrownicy
Wystaw ocenę:

3.8 (5 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Jajko

Gofry marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gofry marchewkowe 1. Marchewkę obieramy i myjemy, ścieramy na tarce o bardzo małych oczkach do miski. Dodajemy jajko i wlewamy mleko oraz olej, mieszamy. Wsypujemy cukier i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy.
    Gofrownice rozgrzewamy i smarujemy olejem, a następnie nakładamy porcje ciasta. Smażymy na złoty kolor. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Marchewka Mleko Olej Proszek do pieczenia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować