Gofry orzechowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne gofry o smaku orzechowym. Posypałam je cukrem pudrem. Możemy je podać z różnymi dodatkami. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jajko
    4 łyżki mleka
    2 łyżki cukru
    2 łyżki ze sporym czubkiem mąki
    2 łyżki mielonych orzechów laskowych
    1 łyżka oleju
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    olej do posmarowania gofrownicy
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Gofry

Gofry orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wybijamy jajko i wlewamy mleko oraz wsypujemy cukier i dodajemy mąkę, mielone orzechy, proszek do pieczenia i wylewamy olej, miksujemy.
    Gofrownice rozgrzewamy i smarujemy olejem. Ciasto nakładamy łyżką do gofrownicy. Pieczemy z każdej strony na rumiany kolor. Przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować