Gofry z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne gofry. Przygotowane z dodatkiem jabłek i jogurtu. Polecam na słodki obiad lub deser. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie jabłka
    150 g jogurtu naturalnego
    1 jajko
    3 łyżki cukru
    6 łyżek mleka
    2 łyżki oleju
    18 - 20 łyżek z czubkiem mąki pszennej
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    olej do gofrownicy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki Jajko

Gofry z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy i wycieramy ściereczką, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej do miski. Dodajemy jogurt, jajko, cukier i mieszamy. Następnie wlewamy mleko i olej, mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Ciasto musi być gęste.
    Rozgrzewamy gofrownice i smarujemy olejem, kładziemy porcję ciasta i pieczemy gofry. Upieczone przekładamy na metalową kratkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować