Gofry dyniowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne gofry z dodatkiem musu dyniowego. Szybkie w przygotowaniu i mają super żółty kolorek. Polecam podać z ulubionymi dodatkami.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jajko
    4 łyżki mleka
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka oleju
    2 łyżki z czubkiem musu dyniowego
    4 łyżki z dużym czubkiem mąki
    4 szczypty proszku do pieczenia
    olej do gofrownicy
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy Placki Jajko

Gofry dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gofry dyniowe 1. Do miski wlewamy mleko, olej i wybijamy jajko oraz wsypujemy cukier. Mieszamy. Dodajemy mus dyniowy i miksujemy.
    Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie miksujemy. Ciasto musi być bardzo gęste.
    Rozgrzewamy gofrownice i smarujemy olejem, kładziemy porcje ciasta i pieczemy gofry. Upieczone gofry studzimy na metalowej kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować