Galaretki z kremem bananowym

5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zwykły deser urozmaiciłam masą bananową i tak powstał ten przysmak.

Składniki:

  • ● banan
    ● 1/4 kostki margaryny
    ● żółtko
    ● 2 łyżki cukru pudru
    ● okrągłe biszkopty
    ● 4 galaretki: żółta, czerwona, zielona, pomarańczowa
    ● 15 dag serka homogenizowanego waniliowego
    Do dekoracji:
    ● bita śmietana
    ● czekolada
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Galareta Desery Galaretki Krem

Galaretki z kremem bananowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą galaretkę oddzielnie rozpuszczamy w szklance wrzącej wody. Studzimy.
  • 2. Biszkopty (spodami do góry) układamy w pucharkach. Wlewamy czerwoną galaretkę i odstawiamy do zastygnięcia.
  • 3. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodając żółtko. Pod koniec ucierania dodajemy startego na tarce o dużych oczkach banana. Do masy wlewamy połowę tężejącej żółtej galaretki. Dokładnie mieszamy i przekładamy do pucharków. Odstawiamy do stężenia.
  • 4. Wlewamy tężejącą zieloną galaretkę. Odstawiamy do zastygnięcia.
  • 5. Serek mieszamy z resztą żółtej galaretki i wykładamy na zieloną galaretkę. Na warstwę serową wlewamy tężejącą pomarańczową galaretkę. Wstawiamy do lodówki.
  • 6. Przed podaniem deser dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy startą na tarce o małych oczkach czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować