Galaretki z kremem bananowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdą galaretkę oddzielnie rozpuszczamy w szklance wrzącej wody. Studzimy.
2.Biszkopty (spodami do góry) układamy w pucharkach. Wlewamy czerwoną galaretkę i odstawiamy do zastygnięcia.
3.Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodając żółtko. Pod koniec ucierania dodajemy startego na tarce o dużych oczkach banana. Do masy wlewamy połowę tężejącej żółtej galaretki. Dokładnie mieszamy i przekładamy do pucharków. Odstawiamy do stężenia.
4.Wlewamy tężejącą zieloną galaretkę. Odstawiamy do zastygnięcia.
5.Serek mieszamy z resztą żółtej galaretki i wykładamy na zieloną galaretkę. Na warstwę serową wlewamy tężejącą pomarańczową galaretkę. Wstawiamy do lodówki.
6.Przed podaniem deser dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy startą na tarce o małych oczkach czekoladą.
Komentarze