Galareta z kurczaka

4.49 (177 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Galaretka gości na naszych stołach od lat. Pojawiała się na prywatkach, pojawia się na imprezach.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kurczak: 1 sztuka
    - marchewka: 3 sztuki
    - pietruszka korzen: 1 sztuka
    - groszek konserwowy - puszka: 1 sztuka
    - jajka gotowane: 3 sztuki
    - Żelatyna: 2 łyżki
    - pieprz ziarnisty: 4 sztuki
    - ziele angielskie: 3 sztuki
    - liść laurowy: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przystawki

Galareta z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka oczyścić i podzielić na porcje. Przełożyć je do garnka i zalać wodą. Dodać oczyszczone warzywa( marchewkę i pietruszkę). Następnie dodać ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy. Gotować przez około 1,5 godziny. Mięso podzielić na kawałki, marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, pokroić na kawałki- połówki, plasterki. Groszek odsączyć z zalewy. Żelatynę rozpuścić w bulionie. W salaterkach układać kawałki mięsa, warzyw, groszek konserwowy i kawałki jajka ugotowane na twardo. Zalać je bulionem i odstawić do całkowitego stężenia. Po stężeniu wstawić salaterkę na chwilę do gorącej wody i przekręcając ją przełożyć galaretkę na talerzyk. Udekorować plasterkami cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować