Galareta z piersią kurczaka

  • wyświetlono: 4561 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Taka przystawka nie tylko smakuje ale i ozdabia świąteczny stół.

  • 50min

Składniki

filet z kurczaka 1 duża szt
groszek konserwowy 1/2 puszki
papryka konserwowa 2-3 kawałki
bulion 1 szkl
żelatyna 1,5 łyżeczki
przyprawa kuchenna
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Galareta z piersią kurczaka

  • 1. Mięso umyć i obsmażyć na odrobinie oleju. Oprószyć przyprawą kuchenną i podlać wodą. Dusić do miękkości. Przestudzić i pokroić w plastry.
    Żelatynę rozmieszać w gorącym bulionie i odstawić do wystudzenia.
    Paprykę pokroić w kostkę, groszek osączyć z zalewy. Troszkę papryki i groszku zostawić do dekoracji a resztę wyłożyć na spód naczynia w którym położymy mięso.
    Plastry mięsa układamy na warzywach i zalewamy tężejącą galaretką. Dowolnie dekorujemy.
    Odstawiamy do całkowitego stężenia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilprzystawkaświętaprzyjęciamięso drobiowegalareta pierś kurczaka

Komentarze

Podobne przepisy

Galareta z kurczaka

Dodane przez: PolskaGotuje

Galareta z kurczaka

Galaretka gości na naszych stołach...

Galareta drobiowa z piersi kurczaka

Dodane przez: pierniczkowo

Galareta drobiowa z piersi kurczaka

Smaczna zimna przekąska, która...

Mini dynie nadziewane piersią kurczaka

Dodane przez: asiapolak

Mini dynie nadziewane piersią z kurczaka

Atrakcyjny przepis z piersią kurczaka...

Rolada z boczku faszerowana piersią z kurczaka.

Dodane przez: bozena45pp

Rolada z boczku faszerowana piersią z kurczaka

Roladka jest soczysta i smaczna....

pierś kurczaka w galarecie

Dodane przez: katarzynka455

Pierś kurczaka w galarecie

Smaczne drobiowe mięsko w galarecie...

Kurczak w galarecie

Dodane przez: ewaeu

Kurczak w galarecie

Kolor żółty i zielony, to kolory...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE