Galareta z piersią kurczaka

4.49 (170 ocen)

  • 50 min

Taka przystawka nie tylko smakuje ale i ozdabia świąteczny stół.

  • 50 min

Składniki:

  • filet z kurczaka 1 duża szt
    groszek konserwowy 1/2 puszki
    papryka konserwowa 2-3 kawałki
    bulion 1 szkl
    żelatyna 1,5 łyżeczki
    przyprawa kuchenna
    olej
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przystawki

Galareta z piersią kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i obsmażyć na odrobinie oleju. Oprószyć przyprawą kuchenną i podlać wodą. Dusić do miękkości. Przestudzić i pokroić w plastry.
    Żelatynę rozmieszać w gorącym bulionie i odstawić do wystudzenia.
    Paprykę pokroić w kostkę, groszek osączyć z zalewy. Troszkę papryki i groszku zostawić do dekoracji a resztę wyłożyć na spód naczynia w którym położymy mięso.
    Plastry mięsa układamy na warzywach i zalewamy tężejącą galaretką. Dowolnie dekorujemy.
    Odstawiamy do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować