Galareta z kurczaka

4.48 (163 ocen)

  • 2 godz.

Drobiowe zimne nóżki

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 ugotowane udka z kurczaka
    2 jajka
    2 łyżki kukurydzy z puszki
    2 łyżki groszku konserwowego
    2 łyżki posiekanej natki z pietruszki
    kawałek gotowanej marchewki
    ok. 2 szklanki rosołu drobiowego
    5 łyżeczek żelatyny
Wystaw ocenę:

4.48 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galareta z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso obrać od kości, pokroić w niewielka kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Rosół przecedzić przez geste sito, aby był klarowny. W gorącym rosole rozpuścić żelatynę, wywar ostudzić. Marchew pokroić w plasterki. W kubeczkach lub jednym większym pojemniczku ułożyć plasterki jajek i mięso wymieszane z marchewką, groszkiem, kukurydzą i natką. Zalać wywarem, odstawić na 1,5 godziny do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować