Galareta wieprzowa z kolanek

4.25 (4 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kto lubi galaretę ? jaką wolicie wieprzową czy drobiową ? u mnie zdecydowanie wolimy wieprzową którą przygotowuję sama

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg i 800 g kolanek wieprzowych,
    2 łyżki przyprawy uniwersalnej,
    2 łyżki suszonej włoszczyzny,
    8 ziarenek ziela angielskiego,
    2 duże liście laurowe,
    6 sporych ząbków czosnku,
    2 oryginalne kostki magii 4 g każda
Wystaw ocenę:

4.25 (4 ocen)

Zobacz również:

Galareta

Galareta wieprzowa z kolanek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • galareta 1. Do garnka dodać kolanka wieprzowe oraz suszone warzywa, przyprawę liście i ziela. Zagotować następnie zmniejszyć ogień i na bardzo wolnym gotować przez 3 - 4 godzin
  • galareta 2. Jak już mięso odchodzi od kości dodać czosnek pokrojony w krążki i jeszcze chwile pogotować aż zacznie pojawiać się kożuszek, po tym czasie wyjąć mięso wraz z kośćmi a wywar przelać do salaterki, następnie ostygnięte mięso z częścią skór dodać do wywaru w salaterce, pozostawić do ostygnięcia a następnie zimną wstawić do lodówki
  • galareta 3. Przygotowaną galaretę można jeść z dowolnym pieczywem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować