Frittata z warzywami i nutą salami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Proponuję to danie, ponieważ jest one odpowiednie zarówno na śniadanie, obiad czy kolację, a nawet sprawdza się jako koreczki na spotkaniu ze znajomymi, tak o, do przekąszenia...

  • 45 min

Składniki:

  • opakowanie warzyw na patelnie, akuratnie takowe posiadałam w zamrażalniku
    8 jajek,
    przyprawy: sól i pieprz
    1 łyżka mleka
    odrobina sera żółtego
    miałam kilka plasterków salami , więc i to znalazło się w zapiekance.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Frittata z warzywami i nutą salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa drobno pocięłam, i podsmażyłam do miękkości, następnie przełożyłam do naczynia do zapiekania, i zalałam rozmąconymi jajkami zmieszanymi z mlekiem i startym serem żółtym.
    Naczynie z warzywami i masą wstawiłam do nagrzanego piekarnika i zapiekałam ok. 15 minut.

Porady

To samo danie można również przygotować na patelni, z tym, że trzeba danie obsmażyć z obu stron. Danie to komponuje się również dobrze ze świeżymi sezonowymi warzywami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować