Frittata z sezonowymi warzywami

4.5 (156 ocen)

  • Łatwy

Ten pyszny a'la omlet można jeść na śniadanie, obiad lub kolację i wcale nie potrzeba do niego wiele czasu.

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 5 sztuk
    - jogurt naturalny: 2 łyżki
    - cukinia: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - pomidory: 2 sztuki
    - oliwa: 1 łyżka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - świeża bazylia: 1 szczypta
    - pietruszka: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Frittata z sezonowymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • frittata na patelni 1. Cebulę, cukinię kroimy w kostkę i dusimy na oliwie około 5 min. Pomidory kroimy w małe ćwiartki i dodajemy na koniec do podsmażonych warzyw; dusimy wszystko 1 min.
  • 2. W misce ubijamy jajka, do których dodajemy na koniec jogurt, sól, pieprz ( musi być dobrze doprawione) i wlewamy na patelnię do podsmażonych warzyw.
  • 3. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 7-10 min na małym ogniu. Na koniec posypujemy potrawę świeżą bazylią i pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować