Brokuł w cieście parmezanowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ciekawa propozycja podania brokuła, przy minimalnym nakładzie dodatków i pracy.

  • 20 min

Składniki:

  • brokuł,
    szklanka mąki krupczatki,
    jajko,
    sól i pieprz,
    3/4 szklanki wody
    starty parmezan.

Brokuł w cieście parmezanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. brokuł opłukałam pod bieżącą wodą, a następnie podzieliłam na różyczki.
  • 2. Z wody, mąki, jajka oraz startego parmezanu zrobiłam ciasto, do którego wrzuciłam różyczki. Wszystko razem wymieszałam i na wrzący głęboki olej wrzucałam każdą różyczkę brokuła otoczoną ciastem. Smażyłam na złoto.
  • 3. Różyczki dobrze smakują z rożnymi wyrazistymi dipami, mojej rodzinie najbardziej odpowiada dip czosnkowy.

Porady

w ten sposób, można przygotować również inne warzywa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy