Francuskie serduszka

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Nadchodzą Walentynki możemy przygotować coś szybkiego a zarazem pysznego. Wystarczy dziesięć minut, dwa składniki i czekoladowe serduszka są gotowe a Francja kojarzy nam się z miłością, dlatego wykorzystałam do tego ciasto francuskie.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 opakowania ciasta francuskiego
    • 5 łyżeczek Nutelli
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta francuskie

Francuskie serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Ciasto francuskie rozkładam, smaruję cienko Nutellą i przykrywam drugim ciastem francuskim
  • ciasto 2. Ciasto kroję w pionowe pięciocentymetrowe paski, zwijam kilka razy w spirale.
  • ciasto 3. Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , układając kształt serca.
    Piekę w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C.
    Gotowe.
  • serduszka 4. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować