Francuskie rurki z budyniem

4.96 (170 ocen)

Na stole prezentują się rewelacyjnie, a dodatkowo są szybkie w przygotowaniu. Smakują pysznie:).

Składniki:

  • Składniki na rurki:
    - 1 opakowanie ciasta francuskiego,
    - Białko i cukier do smarowania,
    Krem:
    - 0,5 litr mleka,
    - 1 cukier waniliowy
    - 1 budyń waniliowy,
    - 1 łyżka mąki ziemniaczanej,
    - 2 żółtka,
    - Około 1-2 łyżki cukru (wg uznania)

    - ¼ kostki masła
Wystaw ocenę:

4.96 (170 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Rurki

Francuskie rurki z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy. Dzielimy na około 16 pasków. Każdy pasek zawijamy na foremki do rurek. Zawinięte rurki smarujemy białkiem i posypujemy cukrem. Wstawiamy do piekarnika na około 15 minut (180°C). Pieczemy do zrumienienia
  • 2. BUDYŃ: Część mleka należy zagotować z cukrem. Resztę wymieszać z żółtkami, mąką i budyniami. Ugotować budyń. Do ciepłego wtłoczyć masło. Gorącym kremem napełniać upieczone rurki. Odstawić do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Ciasto francuskie Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować