Francuskie rurki z kremem

4.36 (197 ocen)

  • 45 min

Deser który zadwoli każdego łasucha......

  • 45 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego-nie mrożonego
    250 g śmietany kremówki
    1 śmienat fiks
    1 cukier waniliowy
    1 łyżka cukru pudru
    3 łyżki cukru brązowego trzcinowego
Wystaw ocenę:

4.36 (197 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Francuskie rurki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy z rulonu i kroimy na wąskie około 1,5-2 cm paseczki.Nawijamy na metalowe grube rurki wcześniej wysmarowane lekko margaryną tak aby paseczki ciasta nachodziły na siebie.Grubo sypiemy cukrem trzcinowym lekko dociskając do ciasta. Układamy na blaszce do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200*c i pieczemy około 20 minut na złocisty kolor.Po upieczeniu zdejmujemy z rurek delikatnie aby nie połamać,wykręcając zgodnie z kierunkiem nawijania paska
  • 2. Krem: Schłodzoną kremówkę ubijamy ze śmietan fiksem i cukrem pudrem na sztywno,pod koniec dodajemy cukier waniliowy i wszystko razem miksujemy.Szprycę do tortów napełniamy śmietaną i napełniamy środek rurki.Możemy chwilę schłodzić je w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować