Francuskie rożki z serem

4.5 (148 ocen)

  • 30 min

Najlepsze zaraz po upieczeniu lub na drugi dzien. Bardzo szybko sie je robi sa idealna przekaska dla niespodziewanych gosci i nie tylko

  • 30 min

Składniki:

  • 2 gotowe ciasta francuskie

    Ser:
    30dag sera bialego
    2jajka
    15 dag cukru pudru
    1 budyn smietankowy
    7 dag masla
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Francuskie rożki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser: maslo utrzec z cukrem pudrem i zmielonym serem. Dodac po jednym zoltku. Ubic piane z bialek i dodac do sera a na koncu budyn i delikatnie wymieszac.
  • image-0cy0p03 2. Ciasto rozwinac podzielic na kwadraty i nakladac ser zlozyc po przekatnej zeby wyszly rozki i sklejac boki widelcem
  • image-0fmyxmj 3. Gotowe rozki ukladac na blasze i piec ok 10-15 min w temp ok 170'C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować