Rożki francuskie z serem i borówkami

4.43 (161 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybkie ciastka do zrobienia w kilka chwil. Można użyć świeżych lub mrożonych owoców.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • gotowe ciasto francuskie 270g

    1 szkl borówek

    jajko do posmarowania



    Nadzienie:

    200 g białego sera

    łyżka kwaśnej śmietany

    kilka kropel aromatu waniliowego

    2 łyżki cukru


    Lukier:

    szkl cukru pudru

    łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.43 (161 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Rożki francuskie z serem i borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nadzienie: ser rozgnieść dokładnie widelcem, wymieszać ze śmietaną, cukrem i ekstraktem waniliowym.


    Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 8 kwadratów. Na każdy kłaść łyżkę sera i borówek. Złożyć w trójkąty a brzegi docisnąć widelcem. Rożki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozbełtanym jajkiem i piec ok 15 minut w 200 stopniach. Ostudzić.


    Lukier: Cukier puder, sok z cytryny i odrobinę wody wymieszać, lukrem polać ciastka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować