Francuskie roladki z mięsem mielonym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Ciekawa i smaczna alternatywa dla mięsa mielonego.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    275 g ciasta francuskiego
    kajzerka
    2 jajka
    1 mała cebula
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki zielonych oliwek
    150 g sera mozzarella w kulkach
    sól, pieprz
    czarnuszka do posypania
    puszka pomidorów krojonych
    pomidorki koktajlowe i natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Francuskie roladki z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone przełóż do miski, dodaj odciśniętą z wody kajzerkę. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Oliwki osącz i pokrój, mozzarellę osącz z zalewy, po czym wszystko dodaj do mięsa. Wbij jajko, przypraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  • francuskie roladki z mięsem mielonym 2. Ciasto francuskie rozłóż na papierze i posmaruj połową roztrzepanego jajka. Na cieście na całej długości z mięsa uformuj wałek, zwijając końce boków. Całość zroluj w roladę, a wierzch posmaruj pozostałym jajkiem i posyp czarnuszką.
    Tak przygotowaną roladę wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 st.i piecz ok.30 minut.
  • 3. W tym czasie w głębokim garnku połącz pomidory z puszki z solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Gotową roladę pokrój w grubsze plastry i podawaj z sosem pomidorowym. Danie udekoruj pomidorkami koktajlowymi i natką pietruszki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Mięso Oliwki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować