Francuskie ciasteczka orzechowe

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis ten jest urozmaiconą formą, dotychczas podawanych przeze mnie francuskich ciasteczek.

  • Łatwy

Składniki:


  • - ciasto francuskie: 1 opakowanie
    - woda: 100 mililitrów
    - cukier puder: 400 gramów
    - posypka do dekoracji: 2 łyżki
    - pisaki spożywcze: 1 opakowanie
    - kakao rozpuszczalne: 1 łyżka
    - sok malinowy: 1 łyżka
    - masło orzechowe: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Francuskie ciasteczka orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić w nieduże kwadraty i przełożyć na wyłożoną pergaminem blachę. Z wierzchu zwilżyć odrobiną wody. Piec w nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez ok. 10 minut. Wyjąć i pozostawić do przestygnięcia. Następnie każde ciastko przekroić na pół, posmarować łyżką masła orzechowego i z powrotem połączyć.
    Cukier puder podzielić na 3 miseczki. Do jednej dodać odrobinę wody, do drugiej wodę i kakao, do ostatniej sok malinowy. Dobrze wymieszać. Lukrami polewać ciastka i dekorować pisakami spożywczymi, posypką dekoracyjną, tworząc różne wzorki. Pozostawić, aż lukier wyschnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować