1.Wszystkie mięsa oraz kiełbasę kroimy w większą kostkę i przesmażamy na patelni. Przekładamy do garnka. Na wytopionym tłuszczu szklimy cebulę pokrojoną w kostkę i również przekładamy do garnka.
2.Zalewamy bulionem. Dodajemy listki laurowe, ziele angielskie, łyżeczkę ostrej papryki, dwie łyżeczki słodkiej papryki oraz łyżeczkę majeranku.
Gotujemy na wolnym ogniu ok. 30 minut.
3.Po tym czasie dodajemy pokrojone w półplasterki ogórki kiszone i 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Gotujemy jeszcze ok. 15 minut.
4.Na patelni rozgrzewamy ok. łyżkę smalcu i dodajemy mąkę. Cały czas mieszając przygotowujemy zasmażkę. Po chwili wlewamy do naszego gulaszu. Gotujemy jeszcze parę minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem.
Komentarze