Forszmak

4.5 (182 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Forszmak to inaczej gulasz z mięsem, kiełbasą i dodatkami. U mnie ogórki kiszone, marchewka i papryka czerwona.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g schabu bez kości
    1 kiełbasa (dałam podwawelską)
    2 łyzki masła klarowanego
    2 szklanki wody
    1 cebula
    1 łyżka mąki pszennej
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    2 średnie marchewki
    1 czerwona papryka
    3 ogórki kiszone
    2 liście laurowe
    3 ziela angielskie
    papryka słodka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Forszmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić na plastry około 0,5 cm grubości, a następnie pokroić je na mniejsze kawałki.
    Masło rozgrzać w rondlu, a następnie obsmażyć mięso na rumiano z każdej strony.
    Kiełbasę pokroić na plasterki i obtoczyć je w mące.
    Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie dodać kiełbasę i zrumienić, a następnie dodać do mięsa.
    Wlać wodę, dodać ziele angielskie, liść laurowy, pokrojoną w paski paprykę, marchewkę pokrojoną w plasterki.. Doprawić solą, pieprzem i papryką.
    Dusić na wolnym ogniu około 1 godziny. Na koniec dodać przecier pomidorowy i ogórki pokrojone w kostkę.
    Dusić około 5 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować