Flaki wołowe w słoikach na zapas

4 (17 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Bardzo lubimy flaki wołowe w rosole ale jest przy nich dużo pracy, więc jak już robię to robię na zapas i wekuję w słoikach. Takie zamknięte w lodówce poleżą do pół roku :)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Gotowe flaki na rosole własnej roboty
    słoiki
    https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/flaki-wolowe-na-rosole
Wystaw ocenę:

4 (17 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Flaki wołowe w słoikach na zapas - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słoiki napełnić potrawą, dobrze zakręcić, pasteryzować 15 minut od momentu zagotowania.
    Po wyjęciu odwrócić do góry dnem i przykryć ręcznikiem do ostudzenia.
    Można również bez pasteryzacji, należy wlać wrzący płyn, również odwrócić i przykryć, jednak możemy je przechowywać w lodówce tylko ok. 1 miesiąca.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Flaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować