1.Flaczki kroje na mniejsze nawet jak są już pokrojone ja wolę drobniejsze ,wodę gotuję i sparzam flaki ok 3min.Do dużego garnka wkładam kurę i mięso wołowe zalewam zimną wodą dodaje odcedzone flaczki,liście i ziele.Gotujemy .Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach ,pora kroimy,cebulę przypalamy jak do rosołu razem ze skórą .Do gotujących się flaków dodajemy sól,kostkę i cebulę i czosnek w całości ,resztę warzyw podsmażamy na odrobinie oleju .Flaczki gotuje ok 1,5 do 2 godzin,pod koniec wyjmuję mięso wołowe i kurę ,kroje na drobne części dodaje do wywaru razem z warzywami i gotuje jeszcze ok 20 min.Doprawiamy solą ,ostra papryką,pieprzem i gałką na koniec sypiemy sporo majeranku.
Smacznego :)
Porady
do flaków można dodać odrobinę octu ale proponuje to już na talerzu gdy ktoś będzie chcial
Komentarze