Flaki wołowe na rosole

4.92 (158 ocen)

  • 4 godz. 10 min

Flaki wołowe na rosole. Wystarczy ugotować rosół no i oczywiście posiadać flaki wołowe. Ja kupuje krojone, mrożone. Jak zauważyliście nie jestem zwolenniczką zagęszczania sosów i zup, więc moja zupa również pozostanie nie zagęszczona.

  • 4 godz. 10 min

Składniki:

  • 2 litry rosołu
    900g flaków wołowych mrożonych
    1/2 włoszczyzny mrożonej krojonej
    1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
    1/4 łyżeczki imbiru mielonego
    1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
    szczypta chili
    pieprz czarny mielony
    sól
    1 łyżka majeranku
Wystaw ocenę:

4.92 (158 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Flaki wołowe na rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zamrożone flaki włkadamy do garnka zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia gotujemy około 10 minut, zlewamy wodę. Czynność powtarzamy jeszcze 2 razy przy czym do trzeciej wody dodajemy 1/2 łyżkę soli. Gotujemy 10 minut, przecedzamy. Przekładamy do garnka i zalewamy przecedzonym rosołem. Dodajemy włoszczyznę i przyprawy, majeranek rozcieramy w rękach. Gotujemy do miękkości. Niebo na talerzu, uwielbiamy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Flaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować