Flaki wołowe na rosole

  • wyświetlono: 1765 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ja gotuje flaki na dobrym rosole z dużą ilością majeranku. Są pyszne.

ewaeu
  • 6 porcje
  • 90min
  • Łatwy

Składniki

•500 g mięsa wołowego ( pręga )
•2 marchewki
•pietruszka
•1/2 selera
•1/3 łyżeczki pieprzu czarnego ziarnistego
•łyżeczka soli


•500 g flaków wołowych gotowanych krojonych
•2 łyżki kaszy manny
•2 łyżki majeranku
•1/2 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą
•łyżeczka słodkiej papryki
•sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Flaki wołowe na rosole

  • 1. Mięso wołowe umyć. Zalać zimna wodą i zacząć gotować. Dodać obraną marchew, pietruszkę ,selera pieprz i sól. Zmniejszyć ogień i gotować ok 1 godz. Rosół przecedzić.

    Wyjąć mięso i warzywa. Mięso pokroić w kostkę , a warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

    Do rosołu włożyć flaki i gotować ok 20 min. Następnie dodać pokrojone mięso, starte warzywa i kaszę mannę. Dodać majeranek , pieprz i paprykę.

    Podawać np. z bułeczką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zupaflakiFlaki wołowe na rosole

Komentarze

Podobne przepisy

szpinakowa na rosole

Dodane przez: klementynka

zupa szpinakowa na rosole

Ta smaczna i pełna witamin zupa...

Zupa pomidorowa na rosole

Dodane przez: rena123

Zupa pomidorowa na rosole

Pyszna zupa z kawałkami pomidorów...

image-0y7q98x

Dodane przez: bozena58

Zupa szczawiowa na rosole

został mi rosół z poprzedniego...

Flaki

Dodane przez: Paulina11.03

Flaki wołowe z mięsem

Uwielbia je cała moja rodzina...

Zupa koperkowa na rosole

Dodane przez: rena123

Zupa koperkowa na rosole

Zamiast "nieśmiertelnej" pomidorówki...

Dodane przez: arnoldo

Flaki wołowe à la Arnold

dobra na kaca

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE