Fit deser jaglany ze szpinakiem i malinami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny deserek. Przygotowany na bazie kaszy jaglanej z dodatkiem szpinaku z musem malinowym. Polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 sztuk brykiet szpinakowy mrożony
    1/2 woreczka ugotowanej kaszy jaglanej
    4 łyżki mleka
    1 łyżka ksylitolu
    4 łyżki z sporym czubkiem musu malinowego
    6 łyżek wody
    1 płaska łyżeczka żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy

Fit deser jaglany ze szpinakiem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrażamy na cedzaku i odciskamy z nadmiaru płynu. W międzyczasie gotujemy kaszę jaglaną według przepisu na opakowaniu. Do wysokiego pojemnika przekładamy kaszę jaglaną, szpinak, mleko, ksylitol i blendujemy na gładką masę. Masę szpinakową przekładamy do pucharków. Do garnka wkładamy mus malinowy i wlewamy wodę, mieszamy i zagotowujemy. Wsypujemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia się. Tężejącą masę malinową przekładamy do pucharków na masę szpinakową. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować