Filet z kurczaka ze szpinakiem

4.75 (4 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Zdrowy i pyszny obiad w kilka chwil, zapraszam:)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję:
    145 g piersi z kurczaka

    2 łyżki oleju

    2 ząbki czosnku

    150 g mrożonego szpinaku

    Sól, pieprz do smaku

    1/4 łyżeczki czosnku granulowanego oraz harrisy
Wystaw ocenę:

4.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Filet z kurczaka ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć. Przyprawić wszystkimi przyprawami i odstawić na 15 minut. Następnie na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i obsmażyć mięso z obu stron.
  • 2. Następnie zdjąć z patelni i wlać drugą łyżkę oleju. Dodać plasterki czosnku i po minucie dodać szpinak ( nie trzeba go rozmrażać).

    Dodać 1/2 szklanki wody, przykryć pokrywką i poczekać aż szpinak się roztopi. Gdy to nastąpi zdjąć pokrywkę i dodać kurczaka. Dusić całość do miękkości.
  • 3. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką pietruszki i dodać ćwiartki pomidorków.

    Cała porcja to około 352 kcal.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować