Filet z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą

4.5 (159 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -4 filety z kurczaka
    -20 dag mrożonego szpinaku
    -2 ząbki czosnku
    -10 dag mozzarelli
    -1 łyżka masła
    -sól
    -pieprz
    -olej
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wypłukać, osuszyć i każdy filet przekroić w poprzek na połowę. Lekko rozbić, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na chwilę. Szpinak rozmrozić (smaczniejszy będzie świeży), przesmażyć, poddusić do odparowania wody. Doprawić solą i pieprzem. Na połowę fileta wyłożyć masę szpinakową, położyć plaster sera i przykryć drugą połową. Boki można spiąć wykałaczkami. Każdą kieszonkę smażyć na oleju bez panierowania lub też panierką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować