Filet z kurczaka zapiekany na białej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na blaszkę układam kapustę , posypuję solą i pieprzem , smaruję śmietaną - tą 1/2 szklanki .
2.Filet przekrawam na cztery plastry , rozbijam tłuczkiem , posypuję przyprawą do mięs , układam na kapuście ze śmietaną .
3.Pozostałą śmietanę mieszam z musztardą , smaruję ułożone filety . Układam przekrojone pomidorki na pół , nakrywam folią aluminiową , wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut .
4.Całość odkrywam , posypuję tartymi na tarce o dużych oczkach zmieszanymi serami , posypuje czubrycą , zapiekam jeszcze około 15 minut .
Porady
Ja podaję danie jako samodzielny posiłek :) Małe pomidorki możemy zastąpić plastrami pomidora większego :)
Komentarze