filet z kurczaka zapiekany z camembertem

4.48 (182 ocen)

  • 45 min

Mój mąż jest wielkim fanem filetów z kurczaka, najlepiej pieczonych w piekarniku, dlatego najczęściej jadamy je w takiej formie. Te z dodatkiem camemberta polecam na kolację z dodatkiem lekkiej surówki lub na obiad z frytkami i sałatką.

  • 45 min

Składniki:

  • duży filet z kurczaka
    pomidor
    kilka liści szpinaku
    8 plasterków sera camembert
    sól
    pieprz
    słodka papryka
    ząbek czosnku
    2 łyżki oleju + do wysmarowania blaszki
    zielona cebulka
Wystaw ocenę:

4.48 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Filet z kurczaka zapiekany z camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podzielić na 4 płaty, nie rozbijać ich. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, solą, pieprzem i papryką. Natrzeć mięso i ułożyć na blaszce do pieczenia wysmarowanej olejem. Na każdy kawałek mięsa nałożyć liście szpinaku a następnie pomidora, oprószyć solą i pieprzem. Na wierzchu położyć po dwa plasterki sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 30 minut. Przed podaniem pospać posiekaną zieloną cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Filet z kurczaka Kurczak Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować