Filet z kurczaka po bałkańsku (z serem feta, suszonymi pomidorami, pietruszką)

4.6 (263 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 4 osób

Pyszny sposób na filet z kurczaka. Pieczemy go w piekarniku, dzięki czemu nie jest tłusty. By dodać nieco smaku (i kaloryczności;) faszerujemy go serami - fetą i mozzarellą oraz suszonymi pomidorami i pietruszką. Całość scala serek. Wyszło smacznie!

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    5 suszonych pomidorów
    5 łyżek posiekanej natki pietruszki
    150g sera feta
    100g sera mozzarella
    3 łyżki twarożku (typu Almette, do kanapek)
    sól, pieprz, czubryca czerwona (można zastąpić czerwoną papryką), czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.6 (263 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka po bałkańsku (z serem feta, suszonymi pomidorami, pietruszką) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy farsz. Suszone pomidory odsączamy z oleju, siekamy. Ser feta kruszymy, mozzarellę ścieramy na tarce. Dodajemy sól, natkę pietruszki i twarożek. Mieszamy do dokładnego połączenia składników.
  • 2. Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Posypujemy na zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem, czosnkiem i czubrycą. Do kieszonki obficie nakładamy farsz. Filety przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszone pomidory

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować