Filet w kefirze i krakersach

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak zrobionego kurczaka podałam dzieciom na śniadanie, bardzo im smakował. Filet jest soczysty i chrupiący.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z piersi z kurcząt
    pół paczki krakersów
    1 szklanka kefiru
    2 łyżki keczupu
    1 łyżka przyprawy do mięs
    Dodatkowo:
    blacha wyłożona papierem do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Filet w kefirze i krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Fileta myję, osuszam, kroję skośnie na kawałki. Mięso posypuje przyprawą, polewam kefirem i keczupem, mieszam. Odstawiam na godzinę do lodówki. Krakersy rozgniatam.
  • jk 2. Mięso wyjmuję z kefiru, otaczam krakersami i układam na blasze. Piekę w temp. 180 stopni przez 30 minut. Podaję z keczupem lub sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować