Filet z kurczaka pieczony w krakersach

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Aromatyczny za sprawą ziól,soczysty, z chrupiącymi krakersami na wierzchu.

Składniki:

  • 3 filety z kurczaka,
    50 g krakersów,
    1 łyżka serka topionego naturalnego,
    2 łyzki musztardy,
    1/4 szklanki oleju,
    2 ząbki czosnku,
    przyprawa do kurczaka,
    pieprz,
    zioła prowansalskie,
    majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka pieczony w krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filety w zalewie 1. Filety myjemy i osuszamy.
    Czosnek przeciskamy przez praske i dodajemy do oleju,wsypujemy przyprawy,mieszamy.Filety obtaczamy z obu stron w marynacie i wstawiamy do lodowki na minimum 8 godzin, najlepiej na noc.
  • przed pieczeniem 2. Filety wyciagamy z marynaty, ukladamy na sitku, zeby spłynął nadmiar marynaty.
    Krakersy kruszymy na małe kawałki.
    Musztarde mieszamy z serkiem topionym na jednolita masę.Smarujemy nia filety,posypujemy krakersami i wstawiamy do piekarnika w naczynu zaroodpornym.Pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach, az krakersy sie zrumienią.Podajemy jako danie głowne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Krakersy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować