Filet rybny na sposób słodko – kwaśny

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kiedy znudziła nam się ryba po grecku lub zwykła smażona, proponuję na sposób słodki z brzoskwiniami i kwaśny z papryką.
Ryba również jest pyszna na zimno :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg fileta rybnego
    • 1 słoik papryki konserwowej
    • 1 puszka brzoskwiń
    • Koncentrat pomidorowy
    • Mąka pszenna do panierki
    • 2 jajka
    • Sól
    • Papryka ostra
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Filet rybny na sposób słodko – kwaśny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba 1. Fileta kroimy na mniejsze kawałki, solimy.
    Następnie panierujemy, najpierw w jajku, później w mące.
  • panierka 2. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • cebula 3. W międzyczasie obieramy cebulę, kroimy w drobną kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • papryka, brzoskwinie 4. Paprykę oraz brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli, podlewamy odrobiną wody.
    Przyprawiamy papryką.
  • przecier 5. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, chwile prużymy i sos gotowy.
  • ryba 6. Rybę układamy w naczyniu
  • sos 7. Polewamy sosem.
  • Smacznego 8. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować