Filet drobiowy w cukiniowo - marchewkowym sosie

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 5 osób

Niebo w gębie! - wspaniale smakuje podany z ryżem.

  • 25 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    250 g cukinii
    1 większa marchewka
    1 średnia cebula
    350 ml bulionu warzywnego
    50 ml śmietannki 30%
    1 łyżka posiekanego koperku
    sól
    pieprz


    PONADTO:

    olej do smażenia
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Filet drobiowy w cukiniowo - marchewkowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety pokroić na cienkie paski, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
    Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na odrobinie oleju.
    Cukinię i marchewkę umyć. Marchewkę obrać.
    Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do cebuli i podsmażyć.
    Warzywa zalać bulionem, dodać usmażone mięso i gotować pod przykryciem, aż warzywa zmiękkną.
    Śmietankę wymieszać dokładnie z 1 łyżką mąki, wlać do mięsa i gotować mieszając, do momentu, aż sos zgęstnieje.
    Na koniec dodać posiekany koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Marchewka Cukinia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować